Пепеляв певчески чинкивей 恒一
CAPACETINHO-DO-OCO-DO-PAU (КАКТО Е ПОЗНАТА В БРАЗИЛИЯ)
Microspingus cinereus
Сивкавата певческа чинка е малка птица, която рядко се забелязва. В Бразилия е известна също като capacetinho-cinza и andorinha-do-oco-de-pau, . Дължината ѝ е около 13 см, а главата, мантията, крилата и горната страна на опашката са бледосивкави, като гърлото и крилата са малко по-тъмни. Страните са светлосиви, първостепенните махови пера са със светлосиви външни и черни вътрешни повърхности. Гърдите, коремът, подкрилието на опашката и вътрешната страна на опашката са бели, а ирисът е червеникавокафяв.
Храни се с насекоми, уловени сред храстите, но консумира и растителна храна. Като представител на откритите пространства, тя е слабо проучен вид. Смята се за уязвима в световен мащаб поради загубата на тревни местообитания, както и заместването на бразилските серадос с треви и други инвазивни видове.
Размножителните ѝ навици са слабо проучени. Обитава бразилски серадос и листопадни гори, като разпространението ѝ е локално и оскъдно. Среща се в централната част на Бразилия, на височина между 600 и 1200 м, в щатите Мато Гросо, Гояс, Минас Жерайс, Еспириту Санту и Сао Пауло.