Ara ararauna 

Sinikollane ara on hämmastav ja majesteetlik lind, keda leidub Brasiilia eri piirkondades, nagu Amazonase piirkond, Pantanal, Cerrado ja Atlandi troopiline vihmamets. See on üks Brasiilia loomastiku muljetavaldavamaid linde. 

Ta kuulub papagoiliste sugukonda, kuhu kuuluvad papagoid, viirpapagoid ja teised arad. Ta võib kasvada kuni 90 sentimeetri pikkuseks ja kaaluda 1-1,5 kilogrammi. Tema sulestik on ülakehal sinine ja alakehal kollane, peas on mõned rohelised laigud. Tema nokk on must ja kõver, sobides kõvade pähklite ja kuivatatud puuviljade purustamiseks. 

Sinikollane ara toitub peamiselt Brasiilia pähklitest, palmide südametest, metsikutest viljadest ja lilledest. Ta elab kuni 30 isendist koosnevates parvedes, kes suhtlevad läbilõikavate häälitsustega. Nad moodustavad paarid, kes jäävad truult kokku kogu eluks. Ta pesitseb õõnsates puudes või kaljuseintel, kuhu muneb aastas kaks kuni neli muna. 

Ta on väga intelligentne ning suudab jäljendada teiste loomade ja isegi inimese hääli. Sellele liigile meeldib kõrgel lennata ja õhus akrobaatikat teha, näidates nii kogu oma ilu ja elegantsi. Sinikollane ara on Brasiilia loomastiku rikkuse ja mitmekesisuse sümbol.