KULD-NOKK KANARI - CANÁRIO-DA-TERRA. 

Sicalis flaveola   

Kuld-nokk kanari on üks Brasiilia paeluvamaid linde. Tema meloodiline ja jõuline laul teeb ta linnusõprade seas üheks populaarsemaks linnuks. 

Nagu päikesekiir, on tema sulestik kollane ning seljal ja näol on mustjad triibud. Umbes 13 sentimeetri pikkuseid ja kõigest 20 grammi kaaluvaid linde võib hõlpsasti kohata nii linnades kui ka maapiirkondades, kus nad toituvad peamiselt seemnetest ja viljadest. 

Vaatamata väikesele kasvule on kuld-nokk kanari territoriaalne lind, kes kaitseb oma ala teiste kanarite ja lindude eest ägedalt. Väljaspool paaritumisaega püsivad nad tavaliselt parvedes. Nad elavad rühmades, kuhu võib kuuluda mõnikord mitu tosinat lindu. Paaritumishooajal, mis kestab septembrist jaanuarini, munevad emased korraga 2–4 muna. Nad pesitsevad õõnsustes ja kasutavad mõnikord teiste lindude, näiteks punakollase ahjulinnu pesi. Nad saavad inimestega hästi läbi. Nad pesitsevad isegi talude katustel, kus neid ei kiusata. 

Teda leidub Maranhão osariigist lõuna pool kuni Rio Grande do Suli osariigini ning läänes kuni Mato Grossoni, samuti São Paulo ja Rio de Janeiro ranniku lähedal asuvatel saartel.