VÄIKE ÖÖSIRK
BACURAU-CHINTÃ (NII TUNTUD BRASIILIAS)
Hydropsalis parvula
Väike öösorr, keda tuntakse ka väikese öösorri ja nime Kuchuiguigui all, on väikesekasvuline lind, kelle pikkus on umbes 7 tolli ning kelle sulestikul leidub halle, pruune ja punakaspruune tähne. Väike öösorr elab maapinnal ja tegutseb öösiti, puhkab päeval põõsaste all ning teda võib sageli näha puutüvedel laulmas.
Teda leidub mitmesugustes avatud elupaikades, näiteks rohumaadel ja metsaservades. Tema iseloomulikku ja kergesti meeldejäävat laulu võib edasi anda nii: drui-dro-dro-dro-dro-dro.
Ta toitub lennult püütud putukatest. Pesitsusaeg kestab augustist novembrini ning pesas on tavaliselt kaks muna. Kui haudumise ajal tajuvad vanalinnud sissetungijat, lendavad nad eemale, et mitte pesa asukohta reeta. Kui neil on pojad, teesklevad nad sageli murtud tiibadega lindu, püüdes sissetungija poegadest eemale meelitada. Neid võib kohata kõikjal Brasiilias ning ka Venezuelast Boliivia ja Argentinani.