VÄIKE ÖÖKULL

BACURAU-CHINTÃ (BRASIILIAS TUNTUD NIMETUS)

Hydropsalis parvula

Väike öösorr, keda tuntakse ka väikese öösorri ja Kuchuiguigui nime all, on väikest kasvu lind, pikkusega umbes 7 tolli, kelle kehal on hallid, pruunid ja punakaspruunid mustrid. Väike öösorr elab maapinnal, tegutseb öösiti, puhkab päeval põõsaste all ning teda nähakse sageli puutüvedel laulmas.

Teda leidub mitmesugustes avatud elupaikades, näiteks rohumaadel ja metsaservadel. Tema iseloomulik ja kergesti meeldejääv laul kõlab nii: drui-dro-dro-dro-dro-dro.

Tema toit koosneb lennult püütud putukatest. Ta pesitseb augustist novembrini ning pesas on tavaliselt kaks muna. Kui nad haudumise ajal märkavad sissetungijat, lendavad nad piirkonnast eemale, et pesa asukohta mitte paljastada. Kui neil on pojad, teesklevad nad sageli tiivamurdmist, püüdes sissetungijat poegade lähedusest eemale meelitada. Neid leidub kogu Brasiilias ning ka Venezuelast Boliivia ja Argentinani.