MAGELLANI OHAKALIND - PINTASSILGO 

Spinus magellanica  

Magellani ohakalind on tuntud oma pehme ja meloodilise laulu poolest, mis kõlab nagu läbi õhu aastaringselt kajav sümfoonia. Tema teaduslik nimi on Spinus magellanicus ja tähendab „Magellani väina lind”. Ta on 11–13 sentimeetrit pikk ja kaalub umbes 20 grammi. Isaslinnu pea, tiivad ja saba on mustad. Keha alapool on kollane, nagu ka triip seljal. Emaslind on kahvatum ja tema peas on vähem musta värvi. 

See liik elab Lõuna-Ameerikas Venezuelast Patagooniani, sealhulgas Brasiilias. Lind elutseb avatud põldudel, metsaservades, parkides ja aedades, kus ta toitub kõrreliste, karvase ristirohu, vernoonia, võilille ja teiste taimede seemnetest. 

See on monogaamne lind, kes ehitab rohust ja lehtedest kausikujulise pesa. Emaslind muneb 4–6 muna, mis kooruvad 11–14 päeva pärast. 

Ta laulab tavaliselt kõrgel puude, antennide, postide ja katuste otsas, eriti kevadel. Talvel moodustab ta kuni 40 isendist koosnevaid parvi. See on lummav lind, kes esindab Lõuna-Ameerika loomastiku mitmekesisust.