ROOSTE KÕHUGA RÄSTAS - SABIÁ-LARANJEIRA. 

Turdus rufiventris  

Rooste kõhuga rästast peetakse üheks Brasiilia ja São Paulo osariigi sümbollinnuks. See on Brasiilia rahva kujutlusmaailmas esindatud mitmesugustes kunsti- ja kultuurivormides. See lind võlub oma sulestiku ilu ja meloodilise lauluga, mis meenutab flöödiheli; mitmed poeedid on teda nimetanud linnuks, kes laulab armastusest ja kevadest. 

Rooste kõhuga rästas on keskmise suurusega lind, 20–25 cm pikk, pruunika sulestikuga, mida ilmestavad roostepunane, veidi oranžikas värvus ja tumekollane nokk. Tema toidulaud koosneb peamiselt putukatest, vastsetest, ussidest ja viljadest. 

See lind kohaneb hästi inimtegevusest muudetud keskkonnaga nii maal kui ka linnas. Teda leidub sageli metsaservades, parkides, koduõuedes ja puuderikastes linnapiirkondades. Ta elab üksikult või paarina ning liigub maapinnal hüpeldes. Pesitseb septembrist jaanuarini, tavaliselt põõsastes, tiheda lehestikuga puudel või katuseräästa servadel. 

Rooste kõhuga rästas elab Maranhãost kuni Rio Grande do Sulini ning on Kagu-Brasiilia tuntuim rästas. Talvel rändab ta soojematesse piirkondadesse ning teda leidub ka Boliivias, Paraguays, Argentinas ja Uruguays.