Musta seljaga tanagra - saíra-sapucaia 

Tangara peruviana  

Musta seljaga tanagra on üks värvikamaid ja elegantsemaid tanagrasid: tal on helepruun pea ja kael, must selg, akvatoonides roheline kurk, rind ja kõht, helesinised tiivad ja saba ning must triip, mis ulatub silmast nokani. See on väga silmatorkav lind, kelle kontrastsed värvid teevad ta kergesti äratuntavaks. 

Musta seljaga tanagra on Atlandi metsade endeemiline linnuliik, kes kasvab umbes 15 cm pikkuseks. Ta toitub peamiselt puuviljadest, aga ka putukatest ja ämblikest, ning on oluline seemnete levitaja, aidates seega säilitada elurikkust piirkondades, kus ta elab. 

Üsna aktiivne ja vilgas lind elab paaris ning liigub segaparvedega. Ta pesitseb kevadel ja suvel ning teeb kausikujulise pesa, mis paikneb põõsaste ja puude väikeste okste vahel. Ta muneb kurna kohta 3–4 muna ning pojad kooruvad pärast 13–14-päevast haudumist. 

Musta seljaga tanagra paikne populatsioon elutseb São Paulo ja Santa Catarina rannikul. Osa sellest populatsioonist rändab talvel, jõudes São Paulo põhjarannikule, Rio de Janeirosse ja Espírito Santosse.