Kollapealine karakara
CARRAPATEIRO (NII NIMETATAKSE BRASIILIAS)
Milvago chimachima
Kollase peaga karakara on lind pistrikuliste sugukonnast Falconidae. See on üks Brasiilia tuntumaid röövlinde. Ta on 14–18 tolli pikk ja tema tiibade siruulatus võib ulatuda kuni 29 tollini. Pea ja keha on kollakasvalged, selg tumepruun, silma taga on must triip ning pikkadel tiibadel valge laik. Saba on pikk ja tumepruun.
Ta toitub peamiselt veiste ja hobuste parasiitidest, näiteks puukidest. Kui puuke pole, sööb ta röövikuid ja termiite, rüüstab pesi ning võib toituda ka puuviljadest ja muust. Ta ehitab kuivadest okstest suuri pesi, sageli palmidesse või muudesse puudesse. Valgesabalist kulli kohtab sageli karjamaadel, kus ta veistega koos elab ja neilt puuke eemaldab; teda võib näha puuke eemaldamas ka kapübaaridelt. Ta elutseb karjamaadel, üksikute puudega põldudel, äärelinnades ja maanteede ääres. Lennates teeb ta läbilõikavat häält, mis kõlab nagu „pinhé” ja on talle iseloomulik tunnus.
Valgesabaline kull elutseb kogu Brasiilias ning teda võib kohata ka Kesk-Ameerikas ning Uruguay ja Argentina põhjaosas.