Baltakaktis patyčiukas
SABIÁ-DO-CAMPO (KAIP ŽINOMAS BRAZILIJOJE)
Mimus saturninus
Čalkinis pašaipūnas garsėja plačiu giesmių repertuaru, kuriame skamba ir kitų rūšių paukščių pamėgdžiojimai. Jo ilgis siekia 9–10 colių, o svoris – nuo 1,94 iki 2,5 uncijos. Nugara, viršugalvis, sparnai ir uodega pilkšvi. Krūtinė ir pilvas balkšvai gelsvi arba purpuriniai. Jis nebijo žmonių ir leidžiasi prie jo prisiartinti, neišsigąsdamas. Tai vienas geriausiai gamtoje kitus paukščius mėgdžiojančių paukščių. Kai kurie individai atkartoja net 6 skirtingų rūšių giesmes.
Daugiausia minta vabzdžiais, pavyzdžiui, skruzdėlėmis, termitais ir vabalais, taip pat ypač mėgsta Tapiá medžio vaisius. Lizdą iš sausų šakelių, žolės ir medvilnės suka medžiuose arba krūmuose; jis būna negilus, dubenėlio formos. Kiaušiniai žalsvai mėlyni, išmarginti rūdžių spalvos dėmėmis. Padeda 3–4 kiaušinius, o porai padeda dar trečias arba ketvirtas būrio individas – galbūt ankstesnių metų palikuonis, prisidedantis prie maitinimo ir apsaugos.
Šie paukščiai klajoja po laukus, savanas, parkus ir neužstatytus miestų plotus, paprastai būriais, kuriuose gali būti iki 13 narių. Nors gyvena šeimomis, tarpusavyje būna gana agresyvūs. Jų galima aptikti kaimo vietovėse nuo žemutinės Amazonės per centrinę Braziliją, šiaurės rytų, rytų ir pietų regionus iki Urugvajaus, Paragvajaus, Argentinos ir Bolivijos.