MAŽASIS NAKTINIS PAUKŠTIS
BACURAU-CHINTÃ (KAIP VADINAMAS BRAZILIJOJE)
Hydropsalis parvula
Mažasis naktikovas, dar vadinamas smulkiuoju naktikovu ir Kuchuiguigui, yra nedidelis, maždaug 7 colių ilgio paukštis, kurio kūną puošia pilkos, rudos ir rausvai rudos žymės. Mažasis naktikovas gyvena ant žemės, yra aktyvus naktį, o dieną ilsisi po krūmais. Jį dažnai galima pamatyti tupintį ant medžių kamienų ir giedantį.
Jis aptinkamas įvairiose atvirose buveinėse, pavyzdžiui, pievose ir miškų pakraščiuose. Išskirtinė, lengvai įsimenama jo giesmė skamba taip: drui-dro-dro-dro-dro-dro.
Jis minta skrydžio metu gaudomais vabzdžiais. Veisiasi nuo rugpjūčio iki lapkričio, o lizduose paprastai būna du kiaušiniai. Inkubuodami pajutę įsibrovėlį, paukščiai nuskrenda nuo tos vietos, kad neatskleistų lizdo buvimo vietos. Išsiritus jaunikliams, jie dažnai apsimeta turintys sulaužytus sparnus ir taip mėgina nuvilioti įsibrovėlį nuo jauniklių. Šių paukščių galima aptikti visoje Brazilijoje, taip pat nuo Venesuelos iki Bolivijos ir Argentinos.