MĖLYNOJI DAKNIS - SAÍ-AZUL 

Dacnis cayana 

Mėlynoji daknis yra paukščių rūšis, patraukianti dėmesį savo grožiu ir išskirtinumu. Jos plunksnos daugiausia ryškiai mėlynos, o sparnai ir uodega - tamsesnių atspalvių. 

Ji yra maždaug 13 centimetrų ilgio ir vidutiniškai sveria 16 gramų. Ši rūšis paprastai gyvena cerrado savanose, galeriniuose miškuose ir miškų pakraščiuose. Tai taip pat socialus paukštis, gyvenantis būriais, kuriuose gali būti iki 20 individų. 

Ji minta gėlių nektaru, vabzdžiais ir vaisiais. Mėgsta tapiá arba iricuruna vaisius. 

Mėlynoji daknis peri pavasarį ir vasarą. Jos lizdas yra gilus dubenėlio formos statinys, pagamintas iš plonų plaušelių, įtaisytas 5-7 metrų aukštyje virš žemės, tarp išorinių medžio lapų. Ji padeda 2 arba 3 kiaušinius; lizdą suka patelė, o patinas saugo šeimą nuo įsibrovėlių. 

Ji aptinkama visuose Brazilijos regionuose. Taip pat aptinkama nuo Hondūro iki Panamos ir beveik visose Pietų Amerikos šalyse, išskyrus Čilę ir Urugvajų.