JUOSTUOTASIS GEGUTĖS PUKUOTUKAS
SACI (TAIP VADINAMAS BRAZILIJOJE)
Tapera naevia
Juostuotasis gegutinis yra paukštis, gaubiamas senovinės paslapties; pasak tupi tautos vietinės mitologijos, šis paukštis gieda mėgdžiodamas „žmonių dvasių“ balsus. Jo kūno ilgis siekia nuo 10 iki 11,8 colio, o svoris - nuo 1,4 iki 2 uncijų. Jo plunksnos rusvai gelsvos, o viršutinėje sparnų dalyje yra įvairių tamsių dėmių.
Jį lengva atpažinti iš būdingiausios giesmės, kuri be perstojo skamba visą dieną. Visą gyvenimą jis minta suaugusiais vabzdžiais ir vikšrais. Kaip ir europinė gegutė bei kiti jos šeimos paukščiai, jis nesuka savo lizdo. Kiaušinius deda į kitų rūšių paukščių lizdus, o įtėviams palieka juos perėti ir auginti jauniklius.
Nors jį lengva išgirsti, pastebėti sunku. Jis gyvena pavieniui, įsikurdamas atvirose vietovėse netoli miško plotų, keterų ar vietų, kur auga pavieniai medžiai, ir slepiasi tarp žolių ar krūmų. Gieda tupėdamas ant žemutinių medžio šakų arba krūmuose, todėl tuo metu jį galima geriau pamatyti. Vos tik pajutęs pavojų, nuskrenda į mišką arba pasislepia krūmuose. Juostuotąjį gegutinį galima aptikti visoje Brazilijos teritorijoje.