Voverinė gegutė
ALMA-DE-GATO (KAIP VADINAMAS BRAZILIJOJE)
Piaya cayana
Voverinis kukulis – gražus ir paslaptingas paukštis raudonomis akimis ir geltonu snapu. Jo viršutinės kūno dalies plunksnos geležies spalvos, krūtinė pilkšva, o pilvas tamsus. Jis yra apie 19 colių ilgio ir turi nepaprastai ilgą uodegą, dėl kurios jį lengva atpažinti.
Brazilijoje jis vadinamas chincoã ir alma-de-gato – šie pavadinimai siejami su jo balsu ir slapukavimu, primenančiu kačių elgesį. Jis mėgdžioja pavojaus šauksmus, kuriuos skleidžia tokie paukščiai kaip didysis tiranas ir trumpakuodis musinukas, kad sugautų grobį. Daugiausia minta vabzdžiais, ypač vikšrais, kurių ieško apžiūrinėdamas lapus. Taip pat lesa vaisius ir įvairių paukščių kiaušinius.
Voverinis kukulis aptinkamas visoje Brazilijoje. Nors jis nemažas, juda nepastebimai ir gyvena paupių miškuose, krūmynuose, parkuose bei miestų miškingose vietovėse. Paprastai būna vienas arba poromis. Sklandyti jam padeda dvi uodegos dalys – vidinė ir išorinė, leidžiančios lengvai judėti.