Mimă cu sprâncene albe
SABIÁ-DO-CAMPO (CUM ESTE CUNOSCUT ÎN BRAZILIA)
Mimus saturninus
Pasărea imitătoare cu sprâncene albe este renumită pentru repertoriul vast de cântece, care include imitații ale altor specii. Măsoară între 9 și 10 inci și cântărește între 1,94 și 2,5 uncii. Are spatele, creștetul, aripile și coada de culoare cenușie. Pieptul și abdomenul sunt alb-gălbui sau violacee. Nu se teme de oameni și permite apropierea fără să se sperie. Este una dintre cele mai bune imitatoare ale altor păsări din natură. Unele exemplare reproduc cântecele a până la 6 specii diferite.
Se hrănește în principal cu insecte, precum furnici, termite și gândaci, și îi plac în mod deosebit fructele arborelui Tapiá . Cuibul este construit din crenguțe uscate, iarbă și bumbac, în formă de cupă puțin adâncă, în copaci sau tufișuri. Ouăle sunt verzui-albăstrui, cu pete ruginii. Depune 3 până la 4 ouă, iar perechea este ajutată de un al treilea sau al patrulea exemplar din stol, care poate fi un pui din anii precedenți, ajutând la hrănire și protecție.
Cutreieră câmpuri, savane, parcuri și terenuri virane din orașe, de obicei în stoluri care pot avea până la 13 membri. Deși trăiesc în grupuri familiale, sunt destul de agresivi unii cu alții. Pot fi întâlniți în zonele rurale, de la cursul inferior al Amazonului, prin centrul Braziliei, nord-estul, estul și sudul țării, până în Uruguay, Paraguay, Argentina și Bolivia.