pepelasti pevni ščinkavec
CAPACETINHO-DO-OCO-DO-PAU (KOT GA POZNAJO V BRAZILIJI)
Microspingus cinereus
Sivi cvrčavi ščinkavec je majhna ptica, ki jo le redko opazimo. V Braziliji je znana tudi kot capacetinho-cinza in andorinha-do-oco-de-pau, . V dolžino meri približno 5 palcev. Glava, plašč, krila in zgornji del repa so bledo sivkasti, grlo in krila pa nekoliko temnejša. Boki so svetlo sivi, zunanje strani krovnih peruti so bledo sive, notranje pa črne. Prsi, trebuh, spodnji krovci repa in notranja stran repa so beli, šarenica pa rdečerjava.
Hrani se z žuželkami, ki jih lovi med grmovjem, uživa pa tudi rastlinsko hrano. Kot predstavnica odprtih območij je slabo raziskana vrsta. Po vsem svetu velja za ranljivo zaradi izgube travniškega življenjskega prostora ter nadomeščanja brazilskih cerradov z vrstami trav in drugimi invazivnimi rastlinami.
O njenih razmnoževalnih navadah je znanega le malo. Živi v brazilskih cerradih in listnatih gozdovih, njena razširjenost pa je lokalna in redka. Pojavlja se v osrednji Braziliji, na nadmorski višini od 1969 do 3938 čevljev, v zveznih državah Mato Grosso, Goiás, Minas Gerais, Espírito Santo in São Paulo.