Krilatopasasti prgiščar
CASACA-DE-COURO-DA-LAMA (KOT GA IMENUJEJO V BRAZILIJI)
Furnarius figulus
Progasti hornero, znan tudi kot hornero s progastim repom in hornero s pasastim repom, je dolg od 5 do 6,2 palca in tehta približno 0,9 unče. Ima rdečkasto rjavo glavo in belo progo nad očmi.
Hrani se z majhnimi žuželkami in njihovimi ličinkami, ki jih običajno nabira v nizkem rastlinju na vlažnih območjih, kjer lahko ujame tudi majhne ribe.
Gnezdo v obliki travnate skodelice gradi iz rastlinskih vlaken. Živi v obrežnih gozdovih, močvirjih in mokriščih. Zahaja v mesta, kjer sta voda in blato, na primer v vrtove, na bregove potokov in v blatne luže na makadamskih cestah. Rad poje sam ali v duetu. Je precej podoben rdečerjavemu horneru (v portugalščini João-de-Deus), z njim si deli celo podobne navade in sosednja območja, vendar ga odlikuje predvsem izrazitejša in bolj rjavorumena obarvanost.
Najdemo ga na dveh ločenih območjih: vzdolž srednjega in spodnjega toka Amazonke ter reke Araguaia (Amazonija, Pará, Tocantins, Mato Grosso, Goiás) in po celotnem brazilskem severovzhodu vse do juga.